Kidobott fenyőfák elszállítása

Tisztelt ügyfeleink! 

A korábbi évekhez hasonlóan a BMH Nonprofit Kft. a kidobott fenyőfák begyűjtését január hónapban végzi. Családi házas övezetben a fenyőfák begyűjtése minden kisebb település esetén a vegyes hulladék gyűjtési napjain folyamatosan történik. 

Társasházi övezetekben azonban a kidobott örökzöldeket a vegyes gyűjtéstől eltérő napon szállítjuk el. Miskolc és Mezőkövesd társasházi övezeteiben szombati napokon, 2021. január 9-én, 16-án, 23-án és 30-án; Ózd, Kazincbarcika, Putnok, Sajószentpéter és Edelény esetén január végéig pénteki napokon; Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tiszaújváros, Tokaj településen 2021. január 7-én és január 21-én történik a fenyőfák elszállítása. 

A hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében kérjük a lakásszövetkezetek és társasházak képviselőit, hogy a lakótársakkal egy helyre gyűjtsék a fenyőfákat. 

A dísz és talp nélküli fenyőfákat oly módon kérjük a hulladékgyűjtő edények mellé kihelyezni, hogy azok a közlekedést ne akadályozzák. 

Az összegyűjtött fenyőfákat a megyében található hulladékkezelő központokba szállítjuk, ahol az összegyűjtött fenyők aprítást követően komposzt struktúraanyagként kerülnek hasznosításra. 

Együttműködésüket köszönjük!