Zöldhulladék gyűjtés

2021. január 1. napi hatállyal módosításra került a Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés.

A zöldhulladék gyűjtésére Közszolgáltató által rendszeresített, BMH Nonprofit Kft. felirattal ellátott ingyenesen biztosított zsák továbbra is megmarad, azonban pótlásuk ingatlanonként és ürítésenként legfeljebb 4 darabig történik. A zöldhulladék elszállítását április 1. – november 30. közötti időtartamban végezzük.

Azok az ingatlanhasználók, akik rendelkeznek maximum 240 literes zöldhulladék gyűjtésre rendszeresített gyűjtőedénnyel, azoknak elsődlegesen gyűjtőedényből történik az ürítés a zsák használatának mellőzésével.

A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett. Munkatársaink a nem kötegelt ágakat nem szállítják el!

A zsákokba és gyűjtőedényekbe kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban és edényekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, akkor azokat nem szállítják el.

Kérjük, a megtelt zsákokat és edényeket a gyűjtési időpontoknak megfelelően reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlan elé.

A zöldhulladék begyűjtése kéthetente történik. A zöldhulladék elszállításának időpontjairól honlapunk főoldalán a saját településüket kiválasztva a 2022. évi hulladéknaptárból tájékozódhatnak.

A közszolgáltatási feladatok ellátásába bevont alvállalkozók által nyújtott többletszolgáltatásokkal kapcsolatban kérjük, hogy az adott társaságot szíveskedjenek felkeresni.

Hogyan komposztáljunk! (Kérem kattintson a linkre)