Tájékoztatás gazdálkodó szervezetek számára

Tisztelt Borsod megyei Gazdálkodók! 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás és az ezzel összefüggő díjfizetési kötelezettséggel kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételét a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény, a szakmai rendeletek, valamint a részletszabályokat érintően a gazdálkodó székhelye, telephelye, fióktelepe szerint illetékes települési önkormányzat hulladékgazdálkodási rendelete határozza meg.

A közszolgáltató az előírásoknak megfelelően ezen jogszabályokat alkalmazza, a jogalkotás nem hatásköre. Esetlegesen felmerülő kérdéseiket kollégáink az adott helyi rendeletnek megfelelően megválaszolják szóban a 06 21 3500 111 telefonszámon vagy írásban az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címre küldött elektronikus levél formájában.

A BMH Nonprofit Kft. honlapján elérhetőek a helyi rendeleteket a Szolgáltatási terület menüpontra kattintva a település kezdőbetűjének kiválasztásával. A felsoroltokból kiválasztva az adott települést, a feltöltött rendelet szövegéből tájékozódhatnak a szolgáltatás igénybevételéről, a díjfizetésről, illetve a mentességek, kedvezmények és a szünetelés helyileg szabályozott előírásairól.