Áprilisban indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

A BMH Nonprofit Kft. 2021. évben áprilisban indítja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtést. A zöldhulladék elszállítását április 1. – november 30. közötti időtartamban végezzük.  

A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok, illetve edények mellett. Munkatársaink a nem kötegelt ágakat nem szállítják el! 

Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a zsákokba és gyűjtőedényekbe kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban és edényekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, akkor azokat nem szállítják el. 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, a zöldhulladék elszállítása kéthetente történik. 

A zöldhulladék elszállításának időpontjairól a www.bmhnonprofit.hu oldalon a saját településüket kiválasztva a 2021. évi hulladéknaptárból tájékozódhatnak. 

Amennyiben a zsák, illetve edény űrméretét meghaladó zöldhulladék keletkezik, az ingatlannál összegyűjtött zöldhulladék hulladékudvarainkban negyedévente 250 kilogrammig ingyenesen leadható. 

BMH Nonprofit Kft.