Hulladékszállítás az üdülőövezetekben

2020. április 1-jén (Bogács település esetén május 1-jén) megkezdődik a hulladékszállítás az üdülőövezetekben. Ezeken a területeken a szezon végéig, azaz szeptember 30-ig (Bogácson október 31-ig) történik a különböző hulladékok elszállítása.

Az üdülőingatlanokra vonatkozó szabályokat a hulladékgazdálkodásra vonatkozó helyi önkormányzati rendelet szabályozza.

A Bogács, Kács, Mezőkövesd településen üdülőingatlannal rendelkező ingatlantulajdonosokat kérjük, hogy a vegyes hulladék gyűjtéséhez szükséges gyűjtőzsákok igényléséhez keressék fel ügyfélszolgálatunkat a 06 21 3500 111-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen. Meszes és Szalonna üdülőterületén üdülőingatlannal rendelkező ingatlantulajdonosok a helyi önkormányzaton igényelhetnek vegyes hulladékgyűjtő zsákot. Az április 1. – szeptember 30. közötti időszakra (Bogács esetén május 1. – október 31.) egységesen 26 darab zsák igényelhető ingatlanonként.

A településre érvényes hulladékszállítási rend a www.bmhnonprofit.hu weboldalon a település kiválasztásával érhető el.

         Vegyes hulladék gyűjtés:

 • A vegyes hulladék gyűjtése heti rendszerességgel történik.

  Szelektív hulladék gyűjtés:

 • A gyűjtés kétheti gyakorisággal történik.
 • A szelektív hulladékot (fém, papír, műanyag) a korábban kiosztott sárga fedelű vagy sárga színű gyűjtőedényből szállítjuk el. A szelektív hulladék gyűjtésére használható továbbá a sárga színű, térítésmentesen biztosított BMH Nonprofit Kft. feliratú zsák.

  Üveghulladék gyűjtés:

 • A megyében történő szolgáltatás egységes színvonalának biztosítása érdekében a jövőben új szolgáltatási elemként bevezetésre került a házhoz menő üveghulladék gyűjtés.
 • A BMH Nonprofit Kft. havonta egyszer gyűjti az ép öblös üveget, melyhez átlátszó „ÜVEGHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK” feliratú zsákot (ürítéskor pótolva) díjmentesen biztosít.
 • Agyűjtőzsákba az ép, egész sörös-, boros-, pezsgős-, befőttes-, és egyéb öblös üveget kérjük gyűjteni. Kérjük Önöket, hogy törött öblös üveget és síküveget ne helyezzenek el a gyűjtőzsákban, mert a BMH Nonprofit Kft. munkatársai munkavédelmi okokból azokat nem szállítják el!

 

        Zöldhulladék gyűjtés:

 • Zöldhulladékot kizárólag a BMH Nonprofit Kft. logójával ellátott ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐZSÁKfeliratú zsákokban szállítjuk el.
 • A gyűjtés kétheti gyakorisággal történik.
 • A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett. Munkatársaink a nem kötegelt ágakat nem szállítják el!

A zsákokba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, akkor azokat nem szállítják el.

Az üveg-, szelektív-, és zöldhulladék gyűjtéshez szükséges zsákokat térítésmentesen biztosítjuk Önök számára. A megtelt zsákokért a szállítási napokon cserezsákokat biztosítunk!