Kidobott fenyőfák elszállítása

Tisztelt Ügyfeleink!

A korábbi évekhez hasonlóan Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén a kidobott fenyőfák begyűjtését vízkereszt után, azaz 2020. január 6-át követően végezzük el. Családi házas övezetben minden település esetén a fenyőfák begyűjtése január végéig a vegyes hulladék gyűjtési napjain folyamatosan történik.

Társasházi övezetekben azonban a vegyes gyűjtéstől eltérő napon végezzük el: Miskolc és Mezőkövesd társasházi övezeteiben szombati napokon, 2020. január 11-én, 18-án, 25-én és február 1-jén; Ózd, Kazincbarcika, Putnok, Sajószentpéter és Edelény esetén január végéig hétfői napokon; Tiszaújváros társasházi övezeteiben pedig 2 időpontban 2020. január 16-án és január 30-án történik a fenyőfák elszállítása.

A hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében kérjük a lakásszövetkezetek és társasházak képviselőit, hogy a lakótársakkal egy helyre gyűjtsék a fenyőfákat.

A dísz és talp nélküli fenyőfákat oly módon kérjük a hulladékgyűjtő edények mellé kihelyezni, hogy azok a közlekedést ne akadályozzák.

Az összegyűjtött fenyőfákat a megyében található hulladékkezelő központokba szállítjuk, ahol az összegyűjtött fenyőfák aprítást követően komposzt struktúraanyagként kerülnek hasznosításra.

Együttműködésüket köszönjük!