Tájékoztatás a mezőkövesdi ingatlanhasználók számára

Tisztelt Ingatlanhasználó!

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás 2017. IV. negyedévi integrációja kapcsán Mezőkövesd városában a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat 2017. október 01. napjától a BMH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el.

  1. szeptember 30-ig az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. látta el a feladatot, s annak részeként nyilvántartotta a felhasználókra vonatkozó adatokat.

Az adatok átvétele során, a nyilvántartási rendszerek nem egységes volta miatt, számos informatikai hiba keletkezett, melyek nem jelentkeztek egységesen, így azok felismerése, kiszűrése sem történhetett meg automatikusan.

Emellett az ingatlanhasználókat megillető önkormányzati támogatásokat sem sikerült megfelelő pontossággal rögzíteni a nyilvántartási rendszerben, így keletkeztetve egyes ingatlanhasználóknál nem valós fizetési kötelezettséget.

A közszolgáltató az NHKV ZRt.-vel együttműködve a tömegesen jelentkező számlázási hibák soron kívüli javítását megkezdte, azonban azok számossága miatt ez hosszabb időt vesz igénybe.

Annak érdekében, hogy a jogosulatlan pénzkövetelések az ingatlanhasználóknál ne okozzanak problémát, az NHKV Zrt. kintlévőségkezelési szakterülete a fizetési értesítők/felszólítók kapcsán az eljárásokat a számlázás megnyugtató rendezéséig felfüggeszti.

Az okozott kellemetlenségekért a BMH Nonprofit Kft. a lakosság szíves elnézését kéri.

 

BMH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei

Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató

Nonprofit Kft.